För mer information

035-10 00 30

Ring vår växel så kopplar vi dig rätt!

info@nordicdoor.se

Vi svarar alltid inom 24h

Sågverk

Snabbrullport som utmärkt alternativ för sågverk – för maximal energibesparing

NORDIC doors snabbrullportar används t.ex. i sågverk där virke transporteras ut eller in. Bredden på dessa portar ligger oftast på 6-7 meter och de öppnas av ett styrsystem kopplat till anläggningens kedjetransportörer. Till impregneringsanläggningar har vi tillverkat portar som är 13-19 meter breda.

Fördelen med att använda en snabbrullport är att den är snabbare och klarar av en kollision mycket bättre än en takskjutport samt att drivfjädrarna håller längre. Vid en kollision kan den vara i drift igen efter bara några timmar medan en takskjutport kan ta flera veckor att reparera då sektionerna skadats.

Vi specialtillverkar snabbrullportar för ditt företags behov och har en grundmodell i form av NORDIC 1000. Porten är utrustad med vårt patenterade utbalanseringssystem som gör att porten tål tryckskillnader samt är “viktlös” vilket spar drivenheten samt förenklar manuell öppning.

Snabbgående fasadportar för sågverk

En NORDIC snabbgående rullport i en fasadöppning är det effektivaste sättet att spara energi i öppningar som används ofta. Snabbrullporten är i praktiken alltid stängd vilket gör den till en mycket lönsam investering. Öppningshastighet 1-2 m/s beroende på utförande. Storlekar upp till 4000x4000 mm.

Kraftig modell i väv och metall. En snabbrullport med extra kraftig konstruktion för stora krävande öppningar. Öppningshastighet 1-2,5 m/s beroende på utförande. Storlekar upp till 6000x6000 (max 32 m2).

Portlösningar från experter

NORDIC door har lång erfarenhet av olika typer av industriportar och utför även underhåll och reparationer på dem oavsett fabrikat. Vår referenslista är lång och innehåller både stora och små företag. Vi är måna om att du blir nöjd som kund när du anlitar oss och vårt mål är en långsiktig kundrelation.

För mer information

035-10 00 30

Ring vår växel så kopplar vi dig rätt!

info@nordicdoor.se

Vi svarar alltid inom 24h

Kontakta oss

035-10 00 30

Ring vår växel så kopplar vi dig rätt!

info@nordicdoor.se

Vi svarar alltid inom 24h

Bli kontaktad